Orkest en leden

Muziekvereniging O.L. Vrouwe Gilde Holthees – Smakt is een klein muziekgezelschap. Wij zijn met +/- 30 leden, variërend van jong tot oud, beginnend muzikant tot 50 jaar lid, uit zowel Holthees en Smakt als uit omliggende dorpen. In ’t Pelgrimshuis in Smakt wordt er wekelijks gerepeteerd ter voorbereiding van optredens. Voorop staat dat de repetities gezellig en ontspannen zijn. Maar dat we ten slotte ook samen mooie en verrassende optredens neerzetten!


Optredens

Elk jaar repeteren we voor een Kerstconcert en een Zomerconcert. Om de drie jaar wordt er een solistenconcours en een concert met de muziekgezelschappen uit de naastliggende dorpen Vierlingsbeek en Maashees, genaamd ‘’Over de Grens’, georganiseerd en uitgevoerd. Daarnaast verzorgen wij de muzikale begeleiding tijdens de Carnavalsmis, Sinterklaasviering en de tweejaarlijkse communie in onze dorpen. Ook voor jubilea, onderscheidingen en feesten verzorgen wij regelmatig de muzikale noot.


Vraag en aanbod

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden die het leuk vinden om muziek te maken in gezelschap. Speelt u of heeft u een instrument gespeeld en heeft u interesse om lid te worden van onze vereniging?


Wij vragen:

  • Minimaal afgeronde A-opleiding;
  • Deelname aan optredens en activiteiten;
  • Doorzettingsvermogen (ook repeteren buiten de repetities);
  • Enthousiasme.


Wij bieden:

  • Een instrument, lessenaar, partituren en een tenue (in bruikleen);
  • Gezellige donderdagavonden waarbij er van 20.00 – 21.45 uur gerepeteerd wordt voor een aankomend optreden en natuurlijk een 3e helft;
  • Mogelijkheden tot bijles, meer info op deze site onder het kopje ‘’opleiding’’;
  • Afwisselende concerten die grotendeels worden uitgevoerd in Holthees of Smakt.


Lid worden?

Wilt u lid worden of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de muziekvereniging.

Ook is het mogelijk om op een van onze repetitieavonden kennis te maken met het korps en het repertoire. Dan kunt u tevens uw mogelijkheden en wensen bespreken.